EDIT: ANMÄLAN ÄR ÖPPEN och det finns platser kvar – så in och anmäl dig!

VÄLKOMNA TILL LINDUSTRYS 10-ÅRSJUBILEUM!

Lindustry fyller 10 år och detta vill vi såklart fira tillsammans med dig! Under åren har vi svängt, skrattat och delat otaliga minnen på dansgolvet. Och nu är det äntligen dags att fira dessa fantastiska 10 år tillsammans. Datumet är den 12-13 oktober och till vår hjälp har vi fyra internationella proffsdansare från det stockholmsbaserade swingdanskompaniet THE HOT SHOTS! Sackarias Larsson, Elice Fällström, Patrik Pettersson och Lizette Rönnqvist. De kommer köra uppvisning och undervisa kurs på två nivåer under helgen: “Ella track” och “Frankie track”. Mer information om kurser, nivåer, förkunskapskrav och presentation av danslärarna finner du längre ner i texten.

Och som om det inte vore nog så får vi också besök av heta HORNSGATANS RAMBLERS! Detta fantastiska band levererar swingmusik i världsklass – helt klart värdigt ett 10-årsjubileum!

Initiativtagare till jubileet:
Carolina Lindgren och Conny Sandh.

PRELIMINÄRA TIDER
Observera att tiderna kan komma att ändras.

Lördag 12 oktober
Kl 10.00-16.00
Kurser ”Ella track” och “Frankie track” inkl 1,5 h lunch
Kl 19.00-23.00
Socialdans och jubileumsfest till Hornsgatan Ramblers (varvat med DJ)

Söndag 13 oktober
Kl 10.30-16.30
Kurser ”Ella track” och “Frankie track” inkl 1,5 h lunch

LOKALER
I nuläget är kurserna planerade till att vara på Hemgården (Saltängsgatan 7, Norrköping) och Albrektssalen (Albrektsvägen 125C, Norrköping). Socialdansen på lördagskvällen är planerad att vara på Hemgården.

BESKRIVNING AV KURSER
Under helgen kommer kurser ges på två kursnivåer – läs noga!

“Ella-track”
Nivån för dig som dansat ett tag och gått minst en terminskurs på utveckling/medelnivå hos Lindustry eller annan aktör. Dessutom uppfyller du följande krav:

– Du kan balanserat utföra de olika grundstegen i takt medan du dansar med en partner (trippelsteg, gåsteg, kicksteg och charleston).
– Du kan föra/följa en blandning av grundläggande turer (6or och 8or, swingout, circle, charleston, etc.) samt kan utföra några enklare variationer av dem.
– Du har förstått och kan utföra den grundläggande föra-/följatekniken (t.ex. följare söker ryggkontakt och väntar in förningen, förare för tydligt och med hela kroppen).
– Du socialdansar hyfsat regelbundet

“Frankie-track”
Nivån för dig som dansat relativt många år och gått minst en terminskurs på nivå fördjupning/medelavancerat hos Lindustry eller annan aktör. Dessutom uppfyller du följande krav:

– De olika grundstegen sitter i muskelminnet så att du inte behöver tänka på dem medan du dansar med en partner (trippelsteg, gåsteg, kicksteg och charleston).
– Du kan föra/följa en blandning av alla grundläggande turer med variationer utan problem (6or och 8or, swingout, circle, charleston, etc. med variationer).
– Du kan balanserat föra/följa ett flertal swingouter på rad.
– Den grundläggande föra-/följatekniken känns naturlig och du behärskar även en mer utvecklad föra-/följateknik.
– Du har grundläggande musikkänsla, t.ex. kan höra och göra breaks samt använder improvisation i dansen
– Du kan avslappnat utföra allt ovan till musik med 160 bpm, även på socialdansgolvet
– Du socialdansar regelbundet och har förmodligen även varit på dansworkshops utanför Norrköping

Vänligen respektera kursbeskrivningarna och anmäl dig till rätt nivå! Detta för att respektera såväl andra som dig själv och bidra till en så rolig och lärorik kurs som möjligt för samtliga.

BILJETTER
Du köper din kursbiljett på www.lindustry.se/kurser. Kontrollera att du anmäler dig till rätt nivå. Du kan anmäla dig som singel eller som par. Anmälan är bindande. I denna biljett ingår entré till socialdansen.

Biljett till enbart socialdansen kan antingen köpas i förväg på länken ovan eller lösas på plats i entrén. Vi tar helst swish.

Helgworkshop inkl lördagens socialdans: 1300 kr.
Enbart lördagens socialdans: 200 kr.

BOENDE
Behöver du övernattning i Norrköping? Det finns en tråd i facebookeventet för jubileet (klicka dig in under “Diskussion” i eventet) där du kan skriva en kommentar så försöker vi lösa boende hemma hos någon av våra dansare i föreningen. Du kan också maila info@lindustry.se så försöker vi hjälpa dig.

Dessutom finns både bra vandrarhem och hotell i Norrköping. Comfort Hotell (5 min från socialdansen) erbjuder dessutom 12% rabatt på valfritt rum med koden: swingdans

BIDRA UNDER FESTEN!
Vill du hjälpa till vid jubileumsfirandet? Toppen! För att få ett sånt här stort event att gå runt behöver vi massa hjälp och goda idéer. Prata med Carolina Lindgren och Conny Sandh eller kontakta Carolina.lindgren@kvalitetomiljo.se

Vi efterlyser också uppvisningar till kvällsdansen! Är du sugen på att uppträda med något swingdansrelaterat? Hurra så roligt! Anmäl detta till Carolina Lindgren på mailadressen ovan.

FRÅGOR OCH KONTAKT
För frågor om kurserna, kontakta kursadministratör Conny Sandh på kurser@lindustry.se
För övriga frågor kontakta info@lindustry.se eller Carolina.lindgren@kvalitetomiljo.se

Kom och fira denna milstolpe med oss, återupplev gamla minnen och skapa nya. Ta med dina dansskor, ditt bästa humör och dansa med oss in i nästa decennium!

Mvh
Swingdansföreningen Lindustry

OM DE UNDERVISANDE LÄRARNA:
Jubileets danslärare är alla del av det imponerande swingdanskompaniet The Hot Shots. Med hemvist i Stockholm och på den legendariska swingdansklubben Chicago turnerar de världen över för uppvisningar, undervisning och att inspirera och sprida kunskap om swingdanseran och dess giganter. Du hittar många av deltagarna i The Hot Shots som lärare på det ikoniska swingdanslägret Herräng. Så passa på nu när de ger kurs här på hemmaplan i Norrköping! https://www.facebook.com/share/iQww42y35DwEDgV1/https://www.instagram.com/thehotshots_sthlm…

Sackarias Larsson
Sakarias är en mycket rutinerad danslärare och swingdansare som varit verksam världen runt under många år. Uppväxt i Frufällan på västkusten gick han som 16-åring med i The Rhythm Hot Shots (idag The Hot Shots) och har idag förmodligen 1000-tals internationella shower, undervisningsuppdrag och tävlingar i bagaget. Apollo Theatre, Frankie 95 och 100, Basie Centennial, Last Bounce, Jazz Jam, ULHC, flera turnéer i USA, Asien, Australien och Europa (bara för att nämna några). Han tog sig till finalen i Sweden’s Got Talent och av 100-tals dansare blev han bland de 20 bästa för att delta i dansprogrammet Floor Filler. Han är också en av grundarna av Chicago swing dance studio på Hornsgatan i Stockholm – ett av de mer kända Lindy Hop- och jazzställena i Sverige idag.
Förutom detta brukar Sackarias surfa, tatuera, spela saxofon, skapa film och grafisk design och under vår jubileumskväll kommer du att hitta honom bakom trummorna i Hornsgatan Ramblers!

Elice Fällström
Elice från Stockholm har en bakgrund som elitgymnast och modern dansare, och upptäckte Lindy Hop vid 24 års ålder. Hon blev kär i socialdans, de personliga uttrycken och akrobatiska influenserna, såväl som swingdansernas rika historia. Det hon uppskattar mest när hon dansar är ömsesidigheten och utbytet med sin partner – såväl som mellan dansarna och musiken – i varje millisekund av en dans. Elice gick nyligen med i The Hot Shots Swing Dance Company.

Lizette Rönnqvist
Lizette är danslärare och medlem i det berömda swingdanskompaniet The Hot Shots. Swingdans har varit en del av hennes liv länge då hon började dansa som nioåring i hemstaden Borås. Idag är hon baserad i Stockholm, Sverige och reser världen runt för att uppträda, dansa och lära ut olika dansstilar från swingeran. Lizette lägger mycket fokus på personligt uttryck och tydlig rytmik.

Patrik Pettersson
Patrik är danslärare och medlem i det berömda swingdanskompaniet The Hot Shots. Patrik är gladast på scen, vilket är uppenbart när man ser hans berömda leende och överraskande smidighet. Det är omöjligt att inte lägga märke till hans kärlek till all musik som svänger, så fort han sätter sin fot på dansgolvet. Han hämtar inspiration från 30-talets stora dansare som Al Minns och Leon James, även om han gör sina moves till sina egna.
Patrik kommer också synas på scenen under vår jubileumsfest eftersom han också är medlem i kvällens liveband Hornsgatan Ramblers!

OM HORNSGATAN RAMBLERS
Ett jazzband som fokuserar på swingen som spelades på de mer eller mindre legala klubbarna i New York under 1930–40-talen. Det sound som bandet skapat har lett till spelningar i länder som Kina, Sydkorea, Grekland, Italien, Tyskland, Finland, Turkiet, Litauen, Storbritannien, Belgien, Nederländerna, Spanien, Finland, med flera. Och självklart runtom i Sverige. Bandet grundades 2009 när ett gäng swingdansare beslöt sig för att börja spela musiken som de älskar att dansa till. De första repetitionerna ägde rum i den världsberömda swingdansstudion Chicago på Hornsgatan i Stockholm – därav bandets namn. Flera av bandets medlemmar är även med swingdanskompaniet The Hot Shots.

Facebook: https://www.facebook.com/share/bdYMq6f7MxYKxdkN/
Instagram: https://www.instagram.com/hornsgatanramblers…

VARMT VÄLKOMNA TILL VÅRT 10-ÅRSJUBILEUM I NORRKÖPING!